title_img

Wat is snailmail?

Snailmail is eigenlijk gewoon "langzame post". In deze moderne tijden gaat alles snel en met snailmail stuur je iemand weer ouderwetse handgeschreven post in een leuke enveloppe met een postzegel erop! Het leuke van snailmail is dat er geen echte regels zijn! Het doel ervan is iemand blij maken met een briefje waarin je iets over jouzelf en je hobby's/ leven vertelt.

Dit versier je en verpak je in een leuke enveloppe vol vrolijkheid en wat kleine cadeautjes. Dit kan van alles zijn zoals: stickers, ansichtkaartjes, strikjes, bloemzaadjes, zakje thee, mooie quotes en lieve plaatjes. Eigenlijk alles wat plat is en in de enveloppe past! De cadeautjes zijn zeker niet het belangrijkste van snailmailen.

Dat is namelijkde brief en het feit dat jij er aandacht aan hebt besteed! De vorm, kleur en onderwerpen mag je helemaal zelf bepalen. Je leert zo nieuwe mensen kennen en je maakt mensen blij met jouw creaties. Gezellig toch? Kortom knutsel wat leuks, schrijf een vrolijke brief en versier de enveloppe en je hebt een snailmail!

Jij bepaald wat je knutselt en wat je toevoegt en mag dus ook bepalen hoe uitgebreid je dit doet. Meestal kan je voor 1 a 2 postzegels al een aardige brief schrijven en enveloppe vullen! Voor inspiratie kijk dan eens op de Facebook pagina van de Postzolder. Ook op Instagram, Pinterest en onze Blog vind je veel voorbeelden.

Ga terug